Summer Recipes A - Z

Recipes from Summer Solstice to Fall Equinox, 
in alphabetical order; 
click the link to find the recipe!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Challah for Rosh Hashanah
It's traditional to eat three foods on Rosh Hashanah: Honey for a sweet year, round apples, and round challah for a solid round year.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Hiyashi Somen (Cold Noodles) for Tanabata
Cold somen noodles are the most commonly eaten food on Tanabata, because they are refreshing, and because the long thin noodles resemble weaving threads. You can serve somen with any toppings you like.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Kanelbuller for Summer Solstice
Kanelbuller is Swedish for cinnamon buns, and Sweden is where cinnamon buns were first made. The Swedish variety is usually lighter and less sticky than the American version,, and they are flavored with cardamom. These are a favorite for Midsummer parties.


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Kayla (Banana) Halwa for Raksha Bandhan
The rakhi ceremony ends when the sister offers the brother sweets, such as halwa, an Indian candy made from vegetables or fruit. 
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Ma'amoul (Stuffed Cookies) for Eid al-Fitr
After prayers, everyone visits the homes of relatives and friends for an enormous midday banquet, traditionally featuring a roasted whole lamb and many delicious cookies and sweets.


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Papeta-ma-ghosh (stewed meat with potatoes) for Paitishem
On the fifth day of a Zoroastrian Gahambar, all the community comes together for a potluck feast, with traditional Persian dishes, like Papeta-ma-ghosh.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Persian Potato Salad for Maidyoshahem
On the fifth day of a Gahambar, all the community comes together for a potluck feast, with traditional Persian dishes.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Sima for the Summer Solstice
Sima is a mildly fermented lemonade, a traditional Finnish solstice drink. 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
Succotash for the Ripe Corn Festival

Succotash is a stew of corn and beans, commonly served at this festival. Most all Native Americans make some variety of succotash, using fresh ingredients in the summer and dried in winter, and it was most likely part of the original Thanksgiving meal.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

No comments:

Post a Comment